A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

DEČIJA KREATIVNA RADIONICA
Kursevi
DeČija kreativna radionica
DEČIJA KREATIVNA RADIONICA
Atelje Milene Čvorović

Ime kursa: DEČIJA KREATIVNA RADIONICA
Trajanje casa: 2 sata
Vreme radionica : 12-14h NEDELJOM
Ime profesora: Milena Čvorović dipl.modni dizajner i kostimograf
Ksenija Ivanović dipl.pedagog

Uzrast: od 4 do 11 godina

  Dečija kreativna radionica osmisljena je za decu uzrasta od 4 do 11 godina. Program radionice realizuje se u Ateljeu Milene Čvorović čiji je prostor uređen tako da izlazi u susret različitim potrebama i interesovanjima dece. Kreativan i inspirativan, podsticajan i otvoren za dečji pokret i likovni izraz. Raznovrsnost sadržaja i materijala u Ateljeu omogućava deci istraživanje sopstvenih potencijala, dok multimedijalni pristup u radu pruža raznovrsne mogućnosti sticanja, analiziranja, korišćenja i razvijanja različitih umetničkih veština i tehnika.

  Program Dečije kreativne radionice povezan je sa različitim dečjim interesovanjima i iskustvima i omogućava njihovo ispoljavanje. Odgovara na njih i podstiče dalje razvijanje interesovanja za nove, nepoznate oblasti umetnosti i života. Koncipiran je tako da izaziva imaginaciju i podstiče dečju maštu. Zasnovan je na dečjoj radoznalosti, istraživačkom duhu i igri kao najvažnijem obliku učenja mlađih  i starijih uzrasta.

  Kroz radionice sa decom se razvija, pored različitih umetničkih veština i kreativnosti, saradnja i timski rad, kritičko mišljenje i analiza, estetska percepcija i ukus, sigurnost i istrajnost, samopouzdanje i unutrašnja motivacija. Program uključuje različite aspekte razvoja deteta u skladu sa individualnim potrebama i mogućnostima.

  Rad se zasniva na aktivnom učešću dece u izboru sadržaja i materijala i angažuje ih kroz raznovrsne, savremene i zabavne projekte. 


Osnovni elementi koje naši najmlađi polaznici upoznaju kroz rad u ateljeu su:


-oblici
-forme
-boje(mešanje boja)
-svetlo i senka- valeri
-3D modeli(vajanje,recikaža)
-repeticija
-kompozicija
-slikanje po uzoru na model
-izrada upotrebnih predmeta
-stop motion( izrada scenografije, kostima, aktera(plastelin), fotografisanje, montiranje filma)

-ekološki zadatak

-origami
Po završenom semestru odnosno polugodištu u saradnji sa našim prijateljima i partnerima organizujemo izložbu dečijih radova.